28 Ocak 2012 Cumartesi

2016'da üç milyar internet kullanıcısı olacak

Ntvmsnbc sitesindeki bir habere göre;

İnternetin dev şirketi Google tarafından, Boston Consulting Group'a (BCG) yaptırılan araştırmaya göre, bu artışın büyük bölümü mobil aygıtlar ve cep telefonlarının daha yaygın kullanımından gelecek. Tahminler, bu sektörün 2,3 trilyon dolarlık hacminin 4,2 trilyona çıkacağı yönünde.

Yapılan araştırma, gelecek dört yıl içinde, dünya nüfusunun yarısının, yaklaşık üç milyar kişinin internet kullanacağını öngörüyor. Eldeki veriler, her yıl yaklaşık 200 milyon kişinin ilk kez internet kullanmaya başladığını gösteriyor. Ancak internet sektörü uzmanları, geleneksel kablolu ağlar ve masaüstü bilgisayarlarla internete bağlanmanın geçmişte kalacağını vurguluyor.

Araştırmayı yapan BCG, raporunda, 'yeni internet' diye tanımladığı bir sürece girildiğini belirtiyor. Raporda şu başlıklar öne çıkıyor:
  • İnternet kullanımı artık bir lüks olmaktan çıkacak.
  • İnternet kullanıcılarının yüzde 80'i gelişmekte olan ekonomilerde yaşıyor olacak. Tahminler, gelecek dört yıl içinde Çin'de 800 milyon kişinin internet kullanıyor olacağı yönünde. Bu rakam, Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Fransa, Almanya ve İngiltere'deki toplam internet kullanıcısı sayısından daha büyük.
  • Kullanıcıların yüzde 80'i internete cep telefonlarından bağlanacak.
  • İnternet daha 'sosyal bir ortam' haline dönüşecek. Özellikle ticarette müşteriler ve şirketler arasındaki sanal iletişim, etkileşim ve sosyal paylaşım artacak. 
Sonuç:
Yukarıdaki haber aslında ticaret konusunda çok dikkat edilmesi gereken bir haberdir. Yeni katılacak kullanıcılarla internetteki ticaret hacmide artacaktır. Yine haberden anlaşılacağı üzere eticaret sektörüne yazılım geliştiren firmalar facebook gibi sosyal ortamları gözardı etmemeliler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder